Aegean Airlines

Aegean Airlines

Compania aeriana Aegean a fost fondata in Martie 1999. Primele zboruri de la Atena catre Heraklion si Salonic au avut loc in luna Mai a aceluiasi an. Pana in Iulie 2000 compania opera deja curse aeriene catre 11 destinatii din Grecia cu aproximativ 80 de zboruri pe zi. In Aprilie 2001 la destinatiile interne s-au adaugat 7 destinatii externe.

Pana in anul 2009 compania si-a marit flota prin achzitionarea de aeronave de tip Airbus 320/321 ajungand la o flota de 27 de aeronave. In acelasi timp a incheiat parteneriate cu Lufthansa, TAP Portugal si Brussels Airlines dezvotandu-si astfel reteaua de zboruri internationale.

Informatii bagaje

Bagajul de cala 

Business Class Economy Class
30 kg 20 kg

Copiii sub doi an au dreptul la bagaj de cala de maxim 10 kg + 1 carucior complet rabatabil.

Bagajul de mana Business Class

Dimensiunea bagajului Greutatea bagajului
1 piesa 55x40x20 cm 8 kg
1 piesa 45x35x20 cm 5 kg

 Bagajul de mana Economy Class

Dimensiunea bagajului Greutatea bagajului
1 piesa 55x40x20 cm 8 kg

In cazul excedentului de bagaj se percepe o taxa in valaoare de 2 euro/kg pentru zborurile domestice, iar pentru zborurile internationale fiecare kilogram in exces se va taxa cu 1,5% din tariful oficial IATA.

Transportul animalelor de companie

In cazul in care doriti sa luati cu dumneavoastra animalul de companie, trebuie sa transmiteti o solicitare. Vi se permite calatoria cu un singur animal de companie fie catel sau pisica, ce va va acompania in cabina, insa acesta va trebui transportat intr-o cusca speciala, care este raspunderea pasagerului. Dimensiunile custii nu trebuie sa depaseasca 45x23x35 cm, iar greutatea maxima inclusiv cusca este de 8 kgs. Carnetul de sanatate al animalului trebuie prezentat la check-in. Pentru calatoriile internationale trebuie prezentat pasaportul animalului, si trebuie sa va asigurati ca animalul are inserat microcipul cu datele ID.

In cazul in care catelul sau pisica depasesc 8 kg, pot fi transportati numai in compartimentul cargo al avionului, urmandu-se procedura de rezervare corespunzatoare. Este important de mentionat ca numai avioanele de tip Airbus si Boeing pot transporta animale de companie la departamentul cargo.

Pentru zborurile domestice se va percepe o taxa de 4 euro pentru animalele de companie transportate la bordul avionului, iar pentru cele transportate la cala la taxa de 4 euro se va percepe un excedent de 2 euro/kg pentru tot ce depaseste 8 kg.

Pentru zborurile internationale fiecare kilogram se va taxa cu 1.5% din tariful oficial IATA, indiferent daca animalul de companie calatorete la bordul avionul cu pasagerul sau la cala. Excedentul pentru zborurile de la/catre Germania si toate zborurile code-share operate in cooperare cu Lufthansa este de 10 euro/kg.

Cainii ce insotesc pasagerii nevazatori sunt scutiti de aceasta taxa, insa trebuie mentionat in momentul efectuarii rezervarii.

Transportul animalelor de companie nu este permis catre aeroportul Stansted din Londra.

*Zbor domestic= zbor in interiorul tarii de origine a companiei aeriene.

Zbor international= zbor peste granitele tarii.

Pasagerii cu nevoi speciale

Aegean Airlines se obliga sa asigure servicii ireprosabile tuturor categoriilor de pasageri. De aceea prioritatea principala este de a veni in intampinarea nevoilor pasagerilor.

Scaunele cu rotile sunt transportate gratuit si nu se considera ca parte a greutatii maxim admise a bagajului. Asistenta speciala este oferita pentru persoanele in varsta in timpul check-in-ului si a imbarcarii in avion. Pentru a beneficia de astfel de asistenta trebuie contactat serviciul de rezervari al companiei.

Acest articol are caracter informativ. Deoarece informatiile pot suferi modificari in timp va rugam accesati site-ul companiei aeriene.

 

 

 a3

Sediul central: 31, Viltanioti Str.
145 64, Kifisia, Athens, Greece

Tel.: +30 210 62 61 700 , Fax: +30 210 62 61 900