Alitalia

Pentru Alitalia 13 Ianuarie 2009 este o data importanta: prin fuziunea cu AirOne s-a lansat noua companie nationala a Italiei. Acest lucru inseamna reorganizarea retelei de zbor cu 70 de destinatii nationale si internationale, mai mult de 2300 de zboruri saptamanale si sase huburi importante: Roma Fiumicino, Milano, Torino, Venetia, Napoli si Catania.

Noua flota a companiei detine 148 de aeronave, pe rutele internationale folosind avioane de tip Boeing si Airbus.

Alitalia face parte din alianta SkyTeam.

Infromatii bagaje

Pentru a afla greutatea maxim admisa in functie de ruta dvs. accesati site-ul companiei aeriene.

Transportul animalelor de companie

Doriti sa luati cu dumneavoastra catelul sau pisica? Iata cateva informatii de care aveti nevoie pentru calatoria impreuna cu animalul de companie:

Pentru calatoria in UE acestia trebuie sa aiba: un pasaport valabil emis de catre medicul veterinar, care sa ceritifice vaccinurile efectuate si stsdiul de sanatate al animalului, microcip de identificare. Puii mai mici de 3 luni nu sunt acceptati la bordul avionului deoarece nu sunt vaccinati anti-rabic. Inainte de calatoria in Suedia animalele trebuie primeasca tratament deparazitar. Nu este permis transportul animalelor de companie catrea Marea Britanie si Irlanda. Tineti cont de faptul ca unele tari au limitari in ceea ce priveste intrarea cu animale de companie. Transportul cainilor utilitari ce insotesc pasageri nevazatori sau fara auz nu este suspus taxelor sau regulilor de greutate.

Transportul animalelor in cabina sau la cala este subiectul unei taxe suplimentare. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

Datorita anumitor constrangeri structurale s-ar putea ca nu toate animalele de companie sa poata fi acceptate pe zbor.

Pasagerii cu nevoi speciale

Alitalia ofera servicii de asistenta pentru pasagerii cu dizabilitati locomotorii la imbarcare si debarcarea din avion. Pasagerii care doresc sa transporte propriul scaun cu rotile il pot inregistra la check-in, ca bagaj obisnuit, fara taxa suplimentara.

Pasagerii cu deficinete de auz si vaz pot calatori impreuna cu cainii utilitari fara sa plateasca suprataxa. Cainele trebuie sa aiba lesa, botnita. Spatiul pentru caini trebuie cerut in momentul efectuarii rezervarii.

Echipamentul de oxigen nu este disponibil pe toate cursele Alitalia si trebuie rezervat in avans.

Toate personele care au nevoie de asistenta speciala trebuie sa un formular medical MEDIF. Acesta nu trebuie sa fie datat mai devreme de 7 zile inainte de plecare. Solicitati acest formular in momentul efectuarii rezervarii.

Pasagerii cu nevoi speciale sunt obligati sa prezinte acceptul de la doctor daca:

  • au nevoie de terapie cu oxigen la bord;
  • au nevoie de targa la bord;
  • nu pot avea grija de ei insisi din cauze fizice sau mentale;
  • starea lor de sanatate nu permite sa calatoreasca in siguranta fara asistenta medicala la bord;
  • femeile insarcinate in ultima luna de sarcina, sau daca sarcina prezinta complicatii
  • ?

Minorii neinsotiti

Alitalia ofera servicii de insotire minori cu varste intre 5-14 ani care calatoresc neinsotiti sau insotiti de catre o alta persoana cu varsta 14-18 ani. Acest serviciu trebuie solicitat in momentul efectuarii rezervarii.

Acest articol are caracter informativ. Deoarece informatiile pot suferi modificari in timp va rugam accesati site-ul companiei aeriene.

az

Str. Louis Blanc, nr.1 – Sector 1 – Bucuresti
Tel: 0213187665