Austrian Airlines

Austrian Airlines

Austrian Airlines, compania aeriana nationala a Austriei, a inceput sa opereze zboruri din martie 1958, prima cursa avnd loc in data de 31 martie pe ruta Viena-Londra. Grupul Austrian include companiile subsidiare Lauda Air si Tyrolean Airways.

 In prezent, ca membru principal al grupului Austrian, compania opereaza zboruri catre 130 de destinatii in 66 de tari ale lumii, orientadu-si activitatile catre Europa centrala si de est.

Austrian Ailines este membra a aliantei Star Alliance.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Categorie pasageri Economy Class Business Class
Adulti si copii peste 2 ani  cu exceptia biletelor emise catre/de la Japonia 1 piesa / 23 kg 2 piese / 32 kg fiecare
Adulti si copii peste 2 ani bilete emise catre/de la Japonia 2 piese / 23 kg fiecare 2 piese / 32 kg fiecare
Copii sub 2 ani 1 piesa / 23 kg + 1 carucior complet rabatabil max. 10 kg
HON, Circle Members, Senator, Star Gold Card

+ 1 piesa / 23 kg

+ 1 echipament golf cu exceptia zborurilor catre/de la USA, Canada

+ 1 piesa 32 kg

+ 1 echipament de golf cu exceptia zborurilor de la/catre USA, Canada

Frequent Traveller Card

 2 piese / 23 kg fiecare

 2 piese / 32 kg fiecare

Bagajul de mana

Business Class Economy Class

1 piesa max. 8 kg  55 x 40 x 23 cm 

1 piesa max. 4 kg  57 x 54 x 15 cm

 1 piesa max. 8 kg  55 x 40 x 23 cm

Transportul animalelor de companie

Pasagerii trebuie sa anunte la efectuarea rezervarii daca doresc sa calatoreasca impreuna cu animalul de companie si sa se asigure ca detin toate documentele necesare calatoriei acestora. In cabina pot fi transportati catelusii si pisicile in cusca speciala, greutatea acestora incluzand si cusca sa nu depasesca 8kg. Cusca trebuie sa aiba ca dimensiuni 55x40x23cm pentru a putea fi usor depozitata sub scaun. Pasagerii sunt rugati sa se ingrijeasca de procurarea custii.

Animalele care nu pot fi transportate in cabina vor fi transportate in cala avionului. Pasagerii sunt rugati sa procure cusca de transport si sa comunice in avans dimensiunile acesteia pentru a putea beneficia de spatiu suficient de transport. Taxele de transport sunt acelesi ca si la excedentul de bagaj. Pentru zborurile de la/catre USA si Canada taxele se aplica in functie de ruta. Solicitati aceste detalii la efectuarea rezervarii.

Cainii utilitari sunt transportati la bordul aeronavelor Austrian Airlines fara taxa suplimetara, pasagerii sunt obligati sa solicite acest serviciu la efectuarea rezervarii.

Pasagerii cu nevoi speciale

Austrian Airlines a dezvoltat un concept al serviciilor pentru pasagerii cu dizabiltati. Conceptul se supune Regulamentului Comunitatii Europene No.1107/2006 privind drepturile persoanelor cu dizabilitati si a persoanelor cu mobilitate redusa in timpul calatoriei cu avionul. Este important ca solicitarea sa se efectueze cu cel putin 48 de ore inainte de zbor pentru a putea pune la dispozitie serviciile de asistenta solicitate. In cazul in care pasagerul doreste calatoreasca cu propriul scaun cu rotile este obligat sa anunte cu cel putin 48 de ore inainte tipul, dimensiunile si greutatea scaunului cu rotile. Cele electrice trebuie sa se supuna legislatiei bunurilor periculoase.

Cainii utilitari pot fi transportati fara suprataxa, sunt restrictii de dimensiune si greutate, trebuie trimisa o prenotificare.

Pentru pasagerii cu deficiente de vaz si auz se poate solicita asistenta pe timpul zborului dar si la sol, in aeroport.

Minorii neinsotiti

Austrian Airlines accepta pe zbor minori neinsoti cu varsta peste 5 ani. Calatoria minorului neinsotit trebuie anuntata la momentul rezervarii. Parintii sunt obligati sa se asigurea ca minorul detine toate documentele necesare calatoriei.

Taxe aplicabile pentru serviciul de insotire minori (oneway):

  • Zborurile domestice in interiorul Austriei (calatorie directa sau tranzit): 40 EUR
  • Zboruri non stop in interiorul Europei: 40 EUR
  • Zboruri tranzit in interiorul Europei: 80 EUR
  • Zboruri non stop catre/din Europa: 80 EUR
  • Zboruri tranzit catre/din Europa: 100 EUR

In momentul efectuarii rezervarii verificati taxele ce se aplica pentru oricare din serviciile suplimentare, acestea sunt supuse modificarilor de catre compania aeriana.

Acest articol are caracter informativ. Deoarece informatiile pot suferi modificari in timp va rugam accesati site-ul companiei aeriene.

os

Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 9A

Tel: 0212044560

Timisoara, Piata Unirii nr. 6

Tel: 0256490320