British Airways

British Airways

British Airways este cea mai mare companie britanica ce opereaza curse regulate internationale, zburand catre peste 550 de destinatii. Este a treia companie in Europa dupa Air France KLM si Lufthansa.

Grupul British Airways cuprinde British Airways PLC si un numar de companii subsidiare incluzand in particular British Airways Holidays Limited.

Este membra fondatoare a aliantei Oneworld.

Principalele aeroporturi de pe care opereaza sunt London Heathrow si London Gatwick. In martie 2008 a fost inaugurat Terminalul 5 construit exclusiv pentru British Airways.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

First Club World (Business) Club Europe (Business) World Traveller Plus (Economy Premium) World Traveller Y class (economy full fare) World Traveller, Europe Traveller, Domestic (Economy) Copii sub 2 ani
3 piese / 32 kg 2 piese / 32 kg 2 piese / 23 kg 2 piese / 23 kg 1 piesa / 23 kg 1 piesa greutate conform clasei de rezervare +  1 carucior complet rabatabil

Bagajul de mana

Clasa de rezervare Dimensiune bagajului Greutate
Business/Economy Class

1 piesa 56 x 45 x 25 cm

1 laptop sau geanta de mana

10 kg

Transportul animalelor de companie

Pe zborurile British Airways animalele de companie pot fi transportate numai la cala, rezervarea se efectueaza prin serviciul British Airways World Cargo. Momentan nu se transporta animale de companie pe zborurile British Airways din Germania, Austria si Danemarca. Anuntati calatoria cu animalul de companie in momemtul efectuarii rezervarii.

Pasagerii cu nevoi speciale

Pentru va oferi serviciile necesare nevoilor dumneavoastra va rugam sa ne comunicati cum va putem ajuta. Zborurile operate de partenerii nostri pot avea restrictiile lor, de aceea rugam pasagerii sa contacteze agentii de rezervari inainte de zbor.

Pasagerii cu dizabilitati locomotorii sunt rugati sa comunice acest lucru in momentul efectuarii rezervarii. In cazul in care doresc sa transporte propriul scaun cu rotile sau alt mijloc de locomotie trebuie sa anunte agentul pentru a putea efectua aranjamentele necesare.

  • Scaunele cu rotile rabatabile pot fi transportate in cabina, daca permite spatiul, daca nu este posibil acest lucru, vor fi trasportate la cala;
  • Scaunul cu rotile va fi transportat fara taxa suplimentara;
  • Pasagerii pot sta in propriul scaun cu rotile pana la si de la avion, oricand este posibil. Daca este necesar va fi transferat cu un alt tip de carucior pana la locul in avion;
  • In aeroport, daca nu este posibil ca pasagerul sa se deplaseze cu propriul mijloc ajutator de locomotie, acesta va fi inregistrat la check-in, iar transportul catre si de la avion se va efectua cu scaunul cu rotile pus la dispozitie de aeroport;
  • Este necesar ca pasagerii sa comunice dimensiunea si greutatea caruciorului cu rotile la momentul rezervarii;
  • Este obligatia pasagerului sa comunice agentului de rezervari toate informatiile legate de mijlocul ajutator de locomotie, de tipul bateriilor utilizate.

Pasagerii cu deficiente de vedere si de auz trebuie sa comunice acest lucru la momentul rezervarii. Se ofera asistenta:

  • Escorta catre/de la avion;
  • Asistenta si informare seprata depre securitatea in timpul zborului;
  • Carduri Braille sunt puse la dispozite pe unele zboruri pentru pasagerii nevazatori;

Cainii utlitari ce insotesc pasagerii cu dizabilitati de vedere sau auz pot calatori in cabina avionului fara a plati suprataxa pe zborurile din interiorul Marii Britanii. Anuntati in momentul rezervarii calatoria impreuna cu cainii utilitari.

Minorii neinsotiti

Pe zborurile British Airways copii cu varste sub 12 ani trebuie sa fie insotiti de o persoana de 16 ani sau mai mare. Persoana care il insoteste poate fi un memebru al familiei, tutore sau persoana apropiata. In cazul minorilor neinsotii acestia trebuie inregistrati in programul Skyflyer Solo, altfel nu vor fi acceptati pe zbor. Verificati reglementarile legale ale calatoriei minorului neinsotit la autoritaile tarii de origine/tranzit/destinatie.

Serviciul Skyflyer Solo trebuie rezervat cu cel putin 48 de ore inainte de inceperea calatoriei. Nu sunt accepta transportul minorilor neinsotiti in urmatoarele cazuri: transfer intre aeroporturile Heathrow si Gatwick; zbor nonstop, transfer sau stopover mai mare de 6 ore, doar daca ati aranjat pentru copil sa fie asteptat si condus catre punctul de transfer.

Costul serviciului Skyflyer Solo: in majoritatea cazurilor se va percepe tarif de adult pentru minorul neinsotit; aditional taxa pentru acest serviciul respectiv este pentru copil/sector este de aproximativ: 50$ sau 32£/segment. Ratele de schimb pot fluctua asa ca pretul poate varia. Comunicati in momentul rezervarii calatoria minorului neinsotit.

Acest articol are caracter informativ. Deoarece informatiile pot suferi modificari in timp va rugam accesati site-ul companiei aeriene.

ba

Calea Victoriei nr.15, Financial Plazza, Bucuresti
Tel: 0213032222