Brussels Airlines

Brussels Airlines

Brussels Airlines este rezultatul aliantei dintre Brussels Airlines si Virgin Express, care in 2005 s-au unit formand grupul Brussels Airhoding. Ambele companii aeriene s-au bucurat intotdeauna de o reputatie excelenta pentru puctualitate, siguranta si tarifele oferite - si Brussels Airlines va continua sa mentina aceste valori. Cu toate ca Brussels Airlines este la inceputul unei noie ere in aviatie, compania este construita pe baza cunostintelor a peste 80 de ani de experienta aviatica belgiana.

Brussels Airlines zboara cu diferite tipuri de aeronave, in functie de durata zborului catre destinatii in Europa, Africa sau America. Majoritatea destinatiilor europene sunt deservite de aeronave de tip AVRO RJ85, AVRO RJ100 sau BAe 146. Brussels Airlines are aproximativ 14 aeronave de tip AVRO R85 (82 de locuri), 12 aeronave de tip AVRO RJ100 si 6 Bae 146 cu 97 si respectiv 84 de locuri. Unele destinatii din Europa si Orientul Mijlociu sunt deservite de aeronave de tipul Airbus A319 (4 la numar, fiecare cu cate 132 locuri). Destinatiile africane sunt deservite de 4 aeronave de tip Airbus 330-300, cu 284 de locuri, din care 30 Business Class.

Multe destinatii europene sunt deservite de 11 aeronave de tip Boeing 737-300 si 737-400 cu 142 de locuri si respectiv 164 de locuri.

Brussels Airlines a incheiat parteneriate cu mai multe companii aeriene: Lufthansa, Swissair, American Airlines, Jet Airways, British Airways, Air Baltic, LOT, Malev, BMI, Finnair, Malmo Aviation, Rwandair Express, El Al, Ethiad, Hainan Airlines, Air Malta, Alitalia, Cyprus Airways, Alitalia, Aegean Airlines, Air Senegal International, Ethiopian, Tarom, Adria, Royal Air Maroc, Ukraine International.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Clasa de rezervare Europa, Agadir, Tel Aviv, Marrakech Africa de Est, Vest si Centrala USA Intre USA si Africa de Est, Vest si Centrala
Light/Economy 1 piesa / 23 kg 2 piese / 23 kg fiecare 1 piesa / 23 kg 2 piese / 23 kg fiecare
Flex ecomomy + 1 piesa / 23 kg      
Business 2 piese / 32 kg fiecare
HON Circle/Senator/Star Gold Club  ecomomy class + 1 piesa / 23 kg, business class + 1 piesa / 32 kg
Frequent Traveller Economy Class + 1 piesa / 23 kg
Copii sub 2 ani 1 piesa / 23 kg + 1 carucior complet rabatabil

Bagajul de mana

Zboruri europene si internationale Tel Aviv si zboruri transatlantice
Economy Class Flex ecomomy Business Class Economy Class Business Class
1 piesa max. 6 kg  1 piesa max. 12 kg 2 piese total max. 16 kg 1 piesa max. 10 kg 2 piese total max. 16 kg

Datorita spatiului limitat de la bordul anumitor aeronave sa poate intampla ca pasagerii business sa fie rugati sa trimita la cala a2-a piesa de bagaj. Uneori s-ar putea sa se ceara pasagerilor sa inmaneze bagajul de mana la imbarcare pentru a fi trimis la cala. Pe zborurile operate de companiile aeriene partenere se aplica regulile respectivei companii.

Transportul animalelor de companie

Este permis transportul cateilor si pisicilor de maxim 6 kg, inclusiv cusca, la bordul aeronavelor companiei Brussels Airlines. Nu este permis transportul pasarilor pestilor si rozatoarelor.

Tariful pentru zboruri domestice si internationale pe distante scurte: 30 EUR/one-way.

Tariful pentru zboruri internationale pe distante medii (Helsinki, Moscova, Tel Aviv) si lungi: 60 EUR/one-way.

Conditii ce trebuie indeplinite pentru ca animalele de companie sa fie acceptate pe zbor:

 • sa fie curate, sanatoase, sa nu aiba rani si sa nu miroasa;
 • sa nu fie gestante;
 • sa fie anuntata calatoria lor la momentul efectuarii rezervarii;
 • sa aiba cusca sau geanta speciala pentru transport;
 • sa ramana pe tot timpul zborului in cusca sau geanta (inclusiv coada si capul);
 • greutatea maxima a animalului inclusiv cusca/geanta sa nu depaseasca 6 kg;
 • geanta trebuie procurata de pasager (poate fi cumparata si de la birourile de ticketing Brussels Airlines din aeroport - 20 EUR)

Documente necesare:

 • permis de export/import sau tranzit;
 • certificat de sanatate si vaccinari;
 • microcip de identificare

La cala este permis transportul animalelor domestice cum sunt cainii si pisicile. Nu sunt acceptate si trebuie transportate cargo: rozatoarele (iepuri, hamsteri, porcusori de guineea), pasari, animale domestice de dimensiuni neobinsuite.

Tariful pentru zboruri domestice si internationale pe distante scurte: 70 EUR/one-way.

Tariful pentru zboruri internationale pe distante medii (Helsinki, Moscova, Tel Aviv) si lungi: 140 EUR/one-way.

Conditii ce trebuie indeplinite pentru ca animalele de companie sa fie acceptate pe zbor:

 • sa fie curate, sanatoase, sa nu aiba rani si sa nu miroasa;
 • sa nu fie gestante;
 • sa fie anuntata calatoria lor la momentul efectuarii rezervarii;
 • sa aiba cusca speciala pentru transport cu suficienta mancare si apa pentru intregul zbor;
 • cusca trebuie procurata de pasager.

Documente necesare:

 • permis de export/import sau tranzit;
 • certificat de sanatate si vaccinari;
 • microcip de identificare

Brussels Airlines nu isi asuma responsabilitatea pentru animalele care sunt refuzate la intrarea sau tranzitul unei tari.

Pasageri cu nevoi speciale

Pasagerii cu nevoi speciale trebuie sa solicite serviciile de asistenta la momentul efectuarii rezervarii si nu mai putin de 48 de ore inainte de inceperea calatoriei. Serviciile de asistenta sunt puse la dispozitia pasagerilor cu dizabilitati pe toata reteaua de zbor pe zborurile operate de Brussels Airlines.

Minorii neinsotiti

Copiii care calatoresc singuri beneficiaza de serviciul de insotire minori pe toata durata zborului, din momentul efectuarii check-in-ului pana la predarea lor catre prieteni sau familie la destinatie. Serviciul poate fi solicitat pentru copii cu varsta intre 5-12 ani care calatoresc neinsotiti de un adult. Copiii cu varsta intre 3-5 ani insotiti de o persoana cu varsta 12-18 ani, procedura se aplica pentru ambii copii. Tinerii pasageri cu varsta 12-18 ani pot fi insotiti la cererea expresa a parintilor sau tutorelui. Tariful pentru serviciul d einsotire minori este de 30 EUR/one-way.

Conditiile afisate mai sus sunt valabile doar pentru zborurile operate de Brussels Airlines, companiile partener codeshare pot avea o alta politica de transport.

 Acest articol are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

sn

Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 14-22

Tel: 0212011851