Czech Airlines

Czech Airlines

Czech Airlines este una din companiile aeriene cu o mare vechime in Europa. Compania asigura transportul pasagerilor incepand cu anul 1923. Primul zbor a fost operat pe ruta Praga-Bratislava in data de 29 octombrie 1923. Primul zbor international a avut loc in anul 1930 pe ruta Praga-Zagreb. Din anul 1933 compania a inceput sa opereze zboruri catre Bucuresti. In perioada 1963-1968 au aparut noi destinatii catre Africa, Orientul Mijlociu si Asia de Est.

In anul 2004 Czech airlines oferea conexiuni catre 75 de destinatii in 44 de tari ale lumii. In anul 2006 a inregistrat recordul de 5.5 milioane pasageri transportati pe an.

In anul 2007 Czech Airlines a fost premiata pentru a saptea oara de revista TTG ca fiind ”Cea mai buna companie aeriana”, si pentru a patra oara de catre OAG In Londra ca fiind ”Cea mai buna companie aeriana din Europa Centrala si Estica”.

Compania este membra a aliantei SkyTeam.

Czech Airlines dispune de o flota de 51 de aeronave moderne de tip Airbus, Boeing si ATR.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Business Class Economy Class Economy Flex Copii sub 2 ani
2 piese / 32 kg fiecare 1 piesa / 23 kg 1 piesa / 32 kg 1 piesa / 10 kg + 1 carucior complet rabatabil

Pe zborurile operate de Cezch Airlines pasagerii OK Plus Silver, Gold, Platinum, detinatorii cardurilor Elite Plus si SkyTeam Elite au dreptul la 1 piesa de bagaj de max 23 kg in plus.

Bagajul de mana

Business Class Economy Class Economy Flex

2 piese max 12 kg

55 x 45 x 25 cm si 40 x 30 x 20 cm

1 piesa max 8 kg

55 x 45 x 25 cm

1 piesa max 12 kg

55 x 45 x 25 cm

Transportul animalelor de companie

Pasagerii care doresc sa ia in calatorie animalele de companie trebuie sa anunte agentii de rezervari la momentul efectuarii rezervarii. Compania aeriana poate refuza transportul animalelor de companie a caror stare de sanatate este instabila sau provin din tari afectate de virusuri.

Pe zborurile Czech Airlines animalele de companie pot fi transportate in cabina, la cala sau cargo.

Singurele animale pe care puteti sa le transportati in cabina sunt caine, pisica, iepure sau chinchilla si numai respecatnd urmatoarele conditii:

  • animalul trebuie transportat intr-o cusca speciala cu dimensiunile maxime de 48x32x29cm, greutatea maxima a animalului cu tot cu cusca 8kg;
  • trebuie comunicat la check-in cu cel putin 60 de minute inainte de zbor;
  • numai 2 animale mici sunt acceptate pe un zbor in cabina;
  • se va percepe o taxa pentru transportul animalului de companie.

Exceptie: transportul cainilor utilitari, cainilor de politie in misiune pot fi transportati fara cusca si fara aplicarea taxei de transport.

La cala Czech Airlines accepta caini, pisici, iepuri, cu urmatoarele conditii:

  • transportul animalelor la cala este permis numai catre anumite tari;
  • animalul trebuie transportat intr-o cusca solida (dimesniuni maxime 125x69x80cm), cusca poate fi procurata din aeroport;
  • numele, adresa si numarul de telefon trebuie sa fie scris pe cusca;
  • posesorul trebuie sa faca dovada documentelor necesare transportului animalului de companie;
  • se va percepe o taxa pentru transportul animalului de companie.

Inregistrarea la check-in se va face odata cu inregistrarea bagajului. Personalul aeroportului va verifica daca cusca se supune regulamentului, daca animalul are loc suficient in cusca, daca exista apa si mancare suficienta. In acelasi timp vor verifica actele si certificatul de sanatate.

Pasagerii cu nevoi speciale

Pasagerii cu diverse dizabilitati care au nevoie de asistenta pe durata zborului trebuie sa solicite asistenta speciala la momentul efectuarii rezervarii. Acceptarea pasagerilor cu mobilitate redusa este limitata in functie de siguranta acestora si a celorlalti pasageri de la bordul avionului.

Czech Airlines poate solicita certificat medical MEDIF. La check-in sunt puse la dispozitie scaune cu rotile pentru transportul pasagerilor cu dizabilitati locomotorii catre/de la avion. Pasagerii care au propriul scaun cu rotile il pot lua cu ei in calatorie, va fi transportat fara taxa suplimentara.

Pasagerii cu deficiente de auz/vaz pot fi insotiti de caini utilitari, fara taxa suplimentara. Pasagerul trebuie sa detina certificat de acreditare al cainelui si documemtele de calatorie necesare pentru animalul de companie.

Minorii neinsotiti

Serviciul de insotire minori nu este taxabil pentru copiii cu varste intre 5 si 12 ani. Nu sunt acceptati copii sub 5 ani neinsotiti. Este obligatoriu ca acest servciu sa fie solicitat la momentul efectuarii rezervarii. Inainte ca biletul sa fie emis trebuie completat formularul de minor neinsotit. Se va plati 100% din atriful aplicabil de adult pentru ruta respectiva. Copilul trebuie sa aiba asupra sa toate documentele necesare calatoriei. La check-in minorul va primi un card special de minor neinsotitpe care vor fi trecute: numarul de zbor, numele, varsta si limbile vorbite. Cardul va fi pus intr-un saculet special ce va fi tinut de copil la gat pe toata durata calatoriei. In aeroport personalul de la sol se va ocupa si il va escorta pe copil la /de la avion. In timpul zborului copilul este in rasposabilitatea echipajului. La solicitarea parintilor se poate asigura serviciul de insotire minori si copiilor cu vraste intre 12 si 17 ani, serviciu pentru care se plati o taxa suplimentara.

Acest articol are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

ok

Str. Uruguay nr. 27, sector 1, Bucuresti
Tel: 0212233205