Finnair

Finnair, una dintre companiile aeriene cu vechime, a fost fondata in anul 1923. Principalele rute pe care opereaza sunt Europa si Asia via Helsinki. Finnair face legatura intre zece mari capitale din Asia si o retea de 60 de destinatii Europene. Zborurile sunt operate cu una dintre cele mai tinere si eco-eficiente flote. Finnair este membra a aliantei Oneworld. In anul 2008 Finnair a transportat peste 8 milioane de pasageri.

Informatii bagaje

Bagajul de cala/ Bagaj de mana maxim admis: pentru mai multe informatii accesati site-ul companiei aeriene

Transportul animalelor de companie

In cabina pot fi transportate pisici si catei de mici dimensiuni. Finnair are dreptul sa rezfuze transportul lor daca geanta sau cutia in care sunt transportate este prea mare sau animalul este prea mare pentru cusca. Greutatea maxima a animalului inclusiv cutia sau geanta nu trebuie sa depaseasca 8 kg si nici dimensiunile unui bagaj de mana 56x45x25cm. Un pasager poate sa transporte numai un singur animal. Pe durata calatoriei animalul nu are voie sa paraseasca cusca. Genti speciale pentru transportul lor se gasesc la magazinele de specialitate. La cala pot fi transportati animalele de companie ce au peste 8 kg. Cele care au peste 40 kg trebuie transportate intr-o cusca/cutie speciala de lemn. In aceesi cusca pot fi transportati cel mult 3 catei sub 6 luni sau 2 peste 6 luni fiecare cu o greutate de maxim 14 kg. Daca greutatea totala a animalelor depaseste 50 kg trebuie transportati cargo.

Pasagerii ce doresc sa ia in calatoria cu avionul animale de companie sunt obligati sa furnizeze agentului de rezervari toate informatiile necesare legate de rasa, greutatea animalului de companie, diemsiunile cutiei de transport, la momentul efectuarii rezervarii. Cu exceptia cainilor uitilitari se va percepe o taxa pentru transport. Este in raspunderea pasagerului sa se informeze asupra restrictiilor de calatorie cu animale de companie pentru tara de destinatie/tranzit. Pentru Finlanda varsta minima acceptata puilor este de 8 saptamani. Pe zborurile catre Hong Kong animalele de companie pot fi transportate numai cargo. Pe zborurile catre alte destinatii din China numai cainii si pisicile sunt acceptate in cabina sau la cala. Pe zborurile catre Marea Britanie, Irlanda si Australia animalele de companie sunt acceptate la transport numai cargo.

Modalitatea de transport Zona 1 - Finlanda, Scandinavia, Riga, Tallin, Vilnius, St. Petersburg  Zona 2 -  Restul Europei, Azore, Canare, Madeira, Orientul Mijlociu, Africa de Nord Zona 3 -  Europa catre Asia sau America de Nord
in cabina 30 EUR 60 EUR 100 EUR
la cala 5 EUR/Kg, min. 30 EUR 10 EUR/Kg, min 60 EUR 30 EUR/Kg, min 100 EUR

Conform cu directivele emise de UE toate animelele de companie ce calatoresc pe acelasi zbor cu pasagerul trebuie sa aiba microcip de identificare, certificat de sanatate/pasaport care sa contina informatii despre vaccinarile antirabice, ca si alte informatii privind starea de sanatate a animalului.

Pasagerii cu nevoi speciale

Este recomandat ca pasagerii care sufera de diverse dizbilitati sa anunte la momentul efectuarii rezervarii. In acest fel informatia este inregistrata in sistem, Finnair va lua in considerare toate solicitarile.

Pasagerii ce sufera de diverse boli trebuie sa anunte compania aeriana. Aceasta permite companiei aeriene sa se asigure de conditia de zbor a pasagerului si sa ia toate masurile necesare protejarii acestuia si a celorlalti pasageri de la bord. Pasagerul va trebui sa completeze inainte de zbor formularul MEDIF.

Finnair transporta fara a percepe taxa suplimentarea toata aparatura de care are nevoie un pasager cu mobilitate redusa cu conditia ca pasagerul sa informeze ce tip de echipament are in momentul efectuarii rezervarii. Compania poate astfel confirma daca exista spatiu suficent la cala. Informatiile despre necesitatile pasagerului vor fi transmise prin sistemul de rezervare catre personalul de la sol si din avion.

Minori neinsotiti

Copiii cu varste intre 5-11 ani sunt acceptati pe zbor ca minori neinsotiti. Solicitarea serviciului de insotire minori trebuie facuta la momentul efectuarii rezervarii. Copiii cu varste intre 12-17 ani care calatoresc neinsotiti pot beneficia de acelasi serviciu. Numarul de minori neinsotiti acceptat pe un zbor este de maxim 6. Finnair nu accepta minori neinsotiti pe zborurile ce implica opriri pe durata noptii sau pe zborurile de seara tarzii. Copiii cu varste sub 5 ani sunt acceptati pe zborurile Finnair numai daca sunt insotiti de un membru al familiei care are cel putin 16 ani impliniti, sau parinte, sau insotit de o persoana cu varsta peste 18 ani ce dovedeste ca este escorta copilului.

Atentie! Nu toate companiile aeriene accepta minori neinsotiti ce sosesc sau fac conexiunea cu alte companii aeriene.

Articolul publicat are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesti site-ul companiei aeriene.

ay
Tel: 0727735878