KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines, companie aeriana olandeza, cuprinde nucleul grupului KLM, care mai departe include KLM Cityhopper si Transavia. KLM a fuzionat in anul 2004 cu compania aeriana Air France, formand cel mai puternic partneriat din lume AIR FRANCE KLM. Cu un numar foarte mare de pasageri, in acelasi timp este cel de al doilea mare transportator cargo.

KLM este membru al aliantei SkyTeam, una dintre cele mai mari aliante din lume a companiilor aeriene.

Impreuna cu Air France au realizat o retea mondiala de conexiuni aeriene bazata pe ceea ce ei numesc Dual-Hub Strategy, cele doua aeroporturi, Schipol Amsterdam si Charles de Gaulle oferind pasagerilor mai mult de 250 de destinatii, fie zboruri directe sau legandu-le de destinatii secundare.

In anul 2006-2007 grupul a transportat aproximativ 23.4 milioane de pasageri. Grupul KLM beneficaza de o flota de 203 aeronave moderne de tip Boeing, Airbus, McDonnell Douglas si Fokker. Primul zbor KLM a fost efectuat intre Amsterdam si Londra pe data de 17 mai 1920.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Clasa de rezervare Bagaj de cala
Business Class 2 piese / 32 kg fiecare
Economy Class 1 piesa / 23 kg
Infanti 1 piesa / 10 kg + 1 carucior complet rabatabil

Membrii Flying Blue Silver, Gold, Platinum 

Membrii Sky Team Elite si Elite Plus

+ 1 piesa max 23 kg in economy class

+ 1 piesa max 32 kg in business class

Bagajul de mana

Clasa de rezervare Dimensiunea bagajului Greutatea bagajului
Business Class 1 piesa 55 x 25 x 35 cm 18 kg inclusiv accesorii
Economy Class 1 piesa 55 x 25 x 35 cm 12 kg inclusiv accesorii

Transportul animalelor de companie

KLM pune la dispozitie trei modalitati de transport a catelului sau pisicii dumneavoastra. Anuntati agentul de rezervari la momentul efectuarii rezervarii si tineti cont de cerintele specificate mai jos:

 • In cabina: in cazul cateilor si pisicilor de mici dimenasiuni il puteti transporta in cabina sub scaunul din fata dumneavoastra. Deoarece spatiul este mic cusca nu trebuie sa fie mai mare de 43x31x20cm, greutatea maxima a animalului de companie inclusiv cusca sa nu depaseasca 6 kg.
 • La cala: animalul de companie poate calatori in spatiul ventilat special de la cala. Pentru motive de siguranta animalul dumeavoastra trebuie sa calatoreasca intr-o cusca speciala care sa indeplineasca cerintele stabilite de IATA (International Air Transport Association).
 • Cargo: daca doriti sa transportati animalul neinsotit aceasta se poate face numai prin serviciul KLM cargo.

Toate documentele de calatorie ale animalului de companie trebuie scrise in limba engleza. Va sfatuim sa consultati amabsada tarii de destinatie inainte de incepera calatoriei pentru a va informa asupra regulametului de intrare in tara a animalului respectiv, si certificatelor de sanatate.

Pentru calatoria in interiorul Uniunii Europene se aplica urmatoarele reguli:

 • Pentru a putea calatori, animalul de companie trebuie sa aiba uncertificat de sanatate valid, semnat si stampilat de medicul veterinar. Acest certificat trebuie emis intre doua si opt zile inainte de data plecarii;
 • Pentru puii pana in 12 luni sa pot aplica alte conditii. Deoarece acestea difera de la o tara la alta va sfatuim sa consultati reprezentanta diplomatica a tarii in care calatoriti pentru a obtine mai multe informatii;
 • Animalul de companie trebuie sa aiba un certificat valid care sa ateste ca animalul a fost vaccinat contra rabiei cu cel putin 21 de zile inainte de plecare. Certificatul trebuie sa fie semnat de medicul veterinar;
 • Animalele ce calatoresc de la/catre Uniunea Europeana trebuie sa iaba un microcip de identificare sau tattoo si un pasaport oficial EU emis de medicul veterinar care sa contina urmatoarele informatii: numele si adresa detinatorului, descrierea animalului (cum ar fi culoare si blana), tipul de identificare (microcip sau tattoo), data si producatorul vaccinului contra rabiei, test serologic de rabie, tratament de deparazitare contra puricilor si capuselor, alte vaccinuri.

In cazul in care cusca depaseste greutatea maxima de 75 kg si/sau este mai mare de 292 cm (lingime+latime+inaltime) animalul de companie poate calatori numai prin KLM Cargo. Pe zborurile catre Australia, Hong Kong, Emiratele Arabe unite, Kenya, Africa de Sud si Marea Britanie animalele de companie pot calatori numai prin KLM Cargo. Nici un animal nu va fi transportat pe un zbor operat de KLM cityhopper ce dureaza mai mult de doua ore. Pe zborurile de iarna KLM cityhopper este pus embargo deoarece cala unui Fokker nu poate fi incalzita.

Pentru transportul animalului de companie se plateste o taxa care difera in functie de destinatie, tipul zborului si greutatea animalului.

Pasagerii cu nevoi speciale

KLM oferta servicii speciale de asistenta pasagerilor cu deficiente locomotorii sau probleme de sanatate.

Servicii disponibile fara taxa includ:

 • asistenta in timpul imbarcarii, debarcarii si transferurilor;
 • transportul a cel mult doua piese de echipament de mobilitate/pasager cu deficiente locomotorii. Acestea includ scaune cu rotile electrice (cu conditia ca solicitarea sa fie facuta cu cel putin 48 de ore inainte de plecare si ca avionul sa aiba loc suficient pentru aceasta piesa);
 • scaun cu rotile special pentru cabina;
 • mese in regim special de dieta.

Pasagerii cu probleme de sanatate trebuie sa completeze formulare medicale speciale.

Minorii neinsotiti

Serviciul de insotire minori poate fi solicitat pentru minori cu varsta intre 5 si 11 ani ce calatoreste neinsotit de un adult. Serviciul trebuie solicitat la momentul efectuarii rezervarii. Copiii cu varste intre 12 ai 17 ani pot calatori neinsotiti pe zborurile Air France si KLM insa se poate solicita serviciul de insotire minori. Daca zborul este operat de unul din partenerii KLM alte reguli sse pot aplica pentru minorul ce calatoreste neinsotit. Din acest motiv trebuie sa va informati de la agentul dumneavoastra de rezervari sau direct de la compania aeriana despre aceste reguli.

Pentru calatoria minorului neinsotit cu varsta intre 5 si 11 ani nu se mai beneficiaza de tariful redus de copil. Se va plati tarif de adult. Pentru minorii cu varste peste 12 ani se va plati tariful unui bilet pentru adulti plus o taxa suplimentara de serviciu. Aceasta taxa va fi achitata pentru toate segmentele de zbor si inainte de inceperea calatoriei.

Acest articol are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

KLM Royal Dutch Airlines

Bucuresti, Strada Buzesti nr 85
etajul 2 , sector 1
Tel: 0212069222