LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines a fost fondata in anul 1920 la Varsovia. Primele zboruri au avut loc pe rutele Gdansk-Varsovia si mai departe Lvov. De-a lungul existentei sale LOT a fost premiat in nenumarate randuri de catre revsita British Business Traveller ca fiind „cea mai buna companie aeriana din Europa centrala si de Est„

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Zboruri europene si internationale Zboruri de la/catre America de Nord
Business Class Economy Class Business Class Economy Class
30 kg 20 kg 2 piese x 32 kg 1 piesa x 23 kg

Bagajul de mana

Zboruri europene si internationale Zboruri de la/catre America de Nord
Business Class Economy Class Business Class Economy Class
2 piese max. 9 kg 1 piesa max. 6 kg 2 piese max. 9 kg 1 piesa max. 6 kg

Transportul animalelor de companie

LOT Polish Airlines accepta transportarea animalelor (caine si pisica) ca bagaj de mana in cabina aeronavei sau in compartimentul pentru marfa al aeronavei. Acest lucru este posibil dupa indeplinirea urmatoarelor conditii:

 • animalele transportate trebuie sa aiba certificate de vaccinare si permis actual eliberat de catre veterinar privind prevederile cerute de tarile de plecare, destinatie si de aeroporturile de tranzit;
  ATENTIE! Trebuie sa va familiarizati cu prevederile Uniunii Europene privind calatoriile cu animale
 • Animalele trebuie sa fie transportate in containere corespunz?toare greutatii lor*
  * greutatea animalului care este transportat in cabina aeronavei impreuna cu containerul nu poate depasi 8 kilograme.

Dimensiunile acceptate ale ambalajelor

Locul transportului Aeronava B767 Aeronava B737 Aeronava ATR Aeronava ERJ
Cabina aeronavei/pasagerilor 55x40x20cm 55x40x20cm 45x30x20cm 45x30x20cm

Informatiile despre dimensiunile acceptate ale containerelor pentru transportarea animalelor ca bagaj in compartimentul pentru marfa al aeronavei sunt accesibile în agentiile de rezervari si vinzari PLL LOT si în birourile reprezentantilor/agentilor

 • Containerul trebuie sa fie suficient de spatios incat animalul sa se poat? ridica liber, sa se intoarca si sa se aseze in pozitia naturala.
 • Transportul animalului trebuie sa fie anuntat in prealabil, in timpul efectuarii rezervarii biletului. Pentru acest serviciu se percepe un tarif, care se achita in agentiile de rezervari si vinzari PLL LOT, de asemenea si la birourile reprezentantilor/agentilor.
 • Numarul animalelor transportate concomitent intr-o singura aeronava este limitat.
 • PLL LOT de asemenea face posibil transportul si a altor animale in compartimentul de marfa al aeronavei.
  ATENTIE! Pentru cainii insotitori pentru persoane nevazatoare nu se aplica limitele de greutate si nu este nevoie de container. Cainele trebuie sa fie tinut in lesa si sa poarte botnita.
  Informatii specifice despre conditiile transportului si tarife sunt oferite la agentiile de rezervari si vinzari PLL LOT si de asemenea la birourile reprezentantilor/agentilor.
  ATENTIE! Pasagerilor care transporta un animal viu ca bagaj neinregistrat (PETC) nu li se acorda locuri în primele randuri ale clasei de service.

Pasagerii cu nevoi speciale

Pentru pasagerii cu deficiente locomotorii sunt puse la dispozitie carucioare pentru invalizi si vehicule electrice oferite de personalul aeroportului. Daca aveti nevoie de csrucior pentru invalizi sau orice alt ajutor la deplasare la aeroport, va rugam sa ne informati despre acest fapt in timpul procesului de rezervare si cumparare a biletelor sau în orice alt moment dupa efectuarea rezervarii si cumpararii. Din considerente organizatorii, va rugam sa ne informati despre necesitatea asistentei cel tarziu cu 48 de ore inainte de zbor.

Daca planificati o calatorie cu propriul carucior pentru invalizi sau un alt echipament care faciliteaza deplasarea , va rugam sa ne informati despre acest fapt in timpul rezervarii si cumpararii biletului sau in orice moment dupa aceea, cel tarziu cu 48 de ore inainte de zbor. Aceasta informatie ne este necesara pentru a va asigura comfortul maxim in timpul formalitatilor de check-in si al calatoriei. In timpul formalitatilor de check-in carucioarele dumneavoastra personale vor fi predate personalului aeroportului in vederea amplasarii lor in cala avionului. Ele vor fi restituite la aeroprotul de destinatie in zona de recuperare a bagajelor. Totodata personalul de la sol va va asigura ajutor la deplasarea de la locul de check-in pana la avion precum si de la avion pana la zona de recuperare a bagajelor dupa terminarea zborului folosind un alt carucior pentru invalizi. Pentru comfortul dumneavoastra va rugam sa ne furnizati informatiile despre dimensiunile si greutatea caruciorului pentru invalizi ceea ce va permite sa asiguram spatiul necesar in vederea transportarii caruciorului in cala avionului. LOT ofera posibilitatea transportului gratuit a maxim doua echipamente care faciliteaza deplasarea. Daca detineti carucioare pentru invalizi cu actionare electrica, poate aparea necesitatea protejarii lor suplimentare in timpul transportului in cala avionului. In asemenea caz va rugam sa contactati personalul nostru la aeroport in vederea obtinerii informatiilor mai exacte.

Pasagerii cu deficiente de vaz/auz/vorbire sunt rugati sa comunice acest lucru la momentul efectuarii rezervarii, cel tarziu cu 48 ore inainte de zbor pentru a va putea facilita serviciile de aistenta speciala. In cazul in care sunt insotiti de caine ghid aceasta informatie trebuie comunicata de asemenea agentilor de rezervari la momentul efectuarii rezervarii.

Liniile Aeriene Poloneze LOT S.A. ofera o gama larga de servicii si asistenta pentru pasagerii cu diverse dizabilitati. Daca zborul dumneavoastra este deservite de una din liniile partenere, pot aparea restrictii fata de serviciile oferite de LOT. Va recomandam s? contactati birourile noastre de vanzari si Call Center ca sa va asigurati in ceea ce priveste gama de servicii si facilitati oferite de partenerii nostri.

Minorii neinsotiti

Copiilor pana la varsta de 5 ani care calatoresc singuri pe Liniile Aeriene Poloneze li se ofera asistenta speciala (serviciul este taxat suplimentar). Parintii sau supraveghetorii sunt obligati sa asigure asistenta suplimentara a copiilor pana la varsta de 5 ani care calatoresc singuri. PLL LOT ofera pasageriilor sai posibilitatea achizition?rii serviciului – asistenta suplimentara. Stewardesa il insoteste pe copil incepand de la procedura de inregistrare a biletelor si bagajelor pana in momentul predarii copilului persoanei autorizate in aeroportul de destinatie.
Exista de asemenea asistenta speciala pentru copiii in varsta de 5 pana la 12 ani (serviciul este taxat suplimantar). Copiii in varsta de 5 – 12 ani care calatoresc neinsotiti necesita supraveghere in timpul calatoriei cu avionul. Supravegherea este efectuata de catre un membru al personalului de bord al PLL LOT si angajatii serviciului de pasageri, desemnati pe rand in procesul de serviciu de la sol. Parintii sau supraveghetorii ai caror copii calatoresc neinsotiti sunt obligati sa completeze documentul „Comanda pentru supraveghere catre transportatorul aerian”, care poate fi obtinut in birourile PLL LOT sau direct in timpul controlului bilet – bagaj.
Informatii suplimentare:
Tinerii in varsta de 12 pana la 17 ani pot calatori neinsotiti. La cererea speciala a parintilor sau supraveghetorilor, tinerii de varsta mentionata pot calatori sub supravegherea unui membru al personalului de bord. Supravegherea va fi organizata in mod similar aceleia din cazul copiilor in varsta de 5 pana la 12 ani.
Un adult poate transporta sub ingrijirea sa doi sugari. Al doilea sugar trebuie sa ocupe un loc langa cel care il supravegheaza /bilet cu reducere CHD/.

?Acest articol are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

LOT Polish Airlines
Magheru Blvd. 41
Tel: 0213174228/9