Lufthansa

Lufthansa

Compania Lufthansa a fost fondata in anul 1926 prin fuziunea dintre "Deutsche Aero Lloyd" (DAL) si “Junkers Luftverkehr”

Lufthansa este cea mai mare companie aeriana germana, a doua ca marime in Europa dupa Air France-KLM, a cincea mare companie aeriana din lume ca numar de pasageri transportati, operand 209 destinatii in 81 de tari ale lumii. Impreuna cu partenerii sai, Lufthansa deserveste aproxinativ 410 destinatii. Este cea de a treia mare flota de pasageri din lume, impreuna cu Lufhansa CityLine, Air Dolomiti, Eurowings, Germanwings, Augsburg Airways, Contact Air si Swiss, operand cu 531 de aeronave.

Lufthansa este membru fondator al aliantei Star Alliance, cea mai mare alianta a companiilor aeriene, impreuna cu Air Canada, SAS, Thai Airways si United Airlines. Alianta a fost fondata in anul 1997.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Clasa de rezervare General Frequent Travellers SEN/HON/ Circle/Star Alliance Gold Members
Economy Class 1 piesa/23 kg 2 piese/23 kg fiecare 2 piese/23 kg fiecare
Business Class 2 piese/32 kg fiecare 2 piese/32 kg fiecare 3 piese/32 kg fiecare
First Class 3 piese/32 kg fiecare 3 piese/32 kg fiecare 4 piese/32 kg fiecare
Bagaj sport aditional Toate rutele cu exceptia nord Atlantic + 1 ski bag Toate rutele cu exceptia nord Atlantic + 1 ski bag + 1 golf bag

Copii sub 2 ani au dreptul la 1 piesa/23 kg + 1 carucior complet rabatabil.

Bagajul de mana

First/Business Class Economy Class
2 piese max 8 kg fiecare 55 x 40 x 20 cm  1piesa  max. 8 kg 55 x 40 x 20 cm

Transportul animalelor de companie

Lufthansa transporta animale de companie fie in cabina sau la cala in functie de greutatea lor si de dimensiuni. Informati-va asupra legilor de intrare/iesire a tarilor in care calatoriti. Pentru anumite rase de caini se aplica regulament special. Pentru a transporta animalul de companie cu dumneavoastra trebuie sa anuntati din timp agentul de rezervari.

In cabina puteti transporta un caine sau o pisica daca greutatea animalului (inclusiv cusca) nu depaseste 8 kg, iar dimensiunea maxima a cutiei sau custii nu este mai mare de 55x40x20 cm. Puteti folosi cusca personala daca aceasta are dimensiunile cerute si este ermetica. Lufthansa ofera o cutie de transport in majoritatea aeroporturilor la check-in.

Animalele de companie care nu pot fi transportate in cabina vor fi transportate in containere speciale in zona ventilata a sectorului cargo din cala. Puteti folosi propriul container daca acesta se supune regulamentului IATA (International Air Transport Association). Containerul trebuie sa fie suficient de mare astfel incat animalul sa se poata ridica si sa aiba spatiu suficient de miscare.

Transportul pisicilor si cainilor in cabina pe zborurile domestice in Germania si Italia nu se taxeaza atata timp cat nu se depseste greutatea maxim admisa. Pe zborurile catre alte tari se considera si se taxeaza ca excedent de bagaj.

Pasagerii cu nevoi speciale

Lufthansa ofera servicii de asistenta speciala pasagerilor cu nevoi speciale. Acestia sunt rugati sa ofere toate informatiile necesare la momentul efectuarii rezervarii.

Pasagerilor cu dizabilitati locomotorii li se pune la dispozitie scaun cu rotile pentru deplasarea in zona de check-in, imbarcare, debarcare si transfer. In cazul in care pasagerii doresc sa transporte propriul scaun cu rotile sunt rugati sa comunice tipul, dimensiunile si greutatea acestuia agentului de rezervari. Numarul de pasageri cu dizabilitati locomotorii transportati de Lufthansa depinde de tipul aeronavei cat si de ruta.

Minorii neinsotiti

Mai mult de 65.000 de copii folosesc serviciul de insotire minor Lufthansa in fiecare an.Copiii cu varste intre 5 si 12 ani pot calatori neinsotiti daca solicita serviciul de insotire minori sau daca sunt acompaniati de o persoana mai mare de 12 ani. Copiii cu varste intre 12 si 17 ani pot beneficia de acest serviciu la cererea parintilor. Cand efectuati rezervarea trebuie sa declarati varsta copilului si faptul ca acesta calatoreste neinsotit. Pentru a economisi timp, formularul de insotire minor poate fi completat inainte de a ajunge la aeroport; solicitati acest formular agentului de rezervari cand efectuati rezervarea. Acesta trebuie completat in trei exemplare (unul pentru parinti, unul pentru minor si unul pentru companie). Asigurati-va ca detineti toate documentele necesare calatoriei minorului neinsotit.

Taxa perceputa pentru serviciul de insotire minor/ruta:

  • Zboruri non-stop si tranzit intre Germania si tarile lumii a treia - 40 EUR;
  • Zboruri non-stop in interiorul Europei - 40 EUR;
  • Zboruri tranzit in interiorul Europei - 80 EUR;
  • Zboruri non-stop de la/catre destinatii din afara Europei - 80 EUR;
  • Zboruri tranzit de la/catre destinatii din afara Europei - 100 EUR.

Acest articol este informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

lh

Str. Aleea Alexandru nr. 9A, Bucuresti
Tel: 0212048410