Skandinavian Airlines

Skandinavian Airlines

Skandinavian Airlines este liderul transporturilor aeriene in Europa de Nord.29 de milioane de pasageri au zburat cu SAS in anul 2008 catre peste 150 de destinatii.

Informatii bagaje

Bagajul de cala -Zboruri domestice si internationale Europa/Asia/USA (adulti si copii peste 2 ani)

Flex/Full Flex/Business Class Economy Class Economy Extra
2 piesa x 32 kg 1 piesa x 23 kg 2 piese x 23 kg

Bagajul de mana

Businsess/Economy extra /Economy Class
1 piesa x 8 kg  dimensiuni 23 x 43 x 55 cm

Pe zborurile de la/catre Asia si USA pentru Business si Economy Extra Class se accepta 2 piese de bagaj de mana.

Transportul animalelor de companie

Pe zborurile operate de SAS pasagerii pot transporta in cabina catei sau pisici de mici dimensiuni, care sa nu depaseasca 8 kg inclusiv containerul in care e transportat. Dimensiunea maxima a custii/containerului nu trebuie este de 40x25x23 cm. Animalele de companie nu trebuie sa depaseasca cusca pe toata durata zborului. Pe aeronavele tip A330 si A340 animale de companie in cabina de pasageri sunt acceptate numai pe locuri specifice si numai in Economy Extra si Economy Class. Animalul de companie si containerul sunt considerate bagaj de mana, nu se mai accepta alt bagaj. Taxa exte calculata ca excedent de bagaj.

O procedura speciala se aplica pentru animalele de companie ce sosesc pe aeroprtul Seattle Seatac. Acestea nu mai sunt permise in zona controlului de pasapoarte. Un agent SAS va va astepta la avion, va prelua animalul si vi-l va preda dupa vama si control pasapoarte.

Animalele de companie pot fi transportate la cala. Containerul poate fi procurat de la birourile SAS din aeroporturi sau de la magazine specializate. Daca pasagerii aduc propriul container acesta trebuie sa respecte regulamantul IATA.

Pentru transportul animalelor de companie fie in cabina de pasageri fie la cala se achita o taxa suplimentara.

Pasagerii cu nevoi speciale

Scandinavian Airlines ofera servicii de asistenta speciala pentru pasagerii cu mobilitate redusa. Acestia trebuie sa solicite servciul la momentul efectuarii rezervarii, cu cel putin 48 de ore inainte de zbor.

Pasagerii isi pot aduce propriul carucior cu rotile, acesta va fi inregsitrat ca bagaj si este gratuit. De la check-in la avion, in zonele de tranzit si la debarcare pasagerii vor fi transportati cu carucioare aduse de personalul de la sol. Pasagerii care doresc sa transporte propriul mijloc ajutator de locomotie sunt rugati sa anunte dimensiunile si greutatea acestuia la momentul efectuarii rezervarii.

Pasagerii care sufera de deficiente de vedere pot solicita escorta la momentul efectuarii rezervarii. Acestia pot calatori impreuna cu caini utilitari, fara a li se percepe o taxa suplimetara.

Minorii neinsotiti

Serviciul de insotire minori este obligatoriu pentru copiii cu varste intre 5 si 12 ani neimpliniti ce calatoresc neinsotiti. Pentru minorii neinsotiti cu varste intre 12 si 15 ani serviciul este optional si poate fi solcitat de catre parinte sau tutore.

Deoarece numarul de minori niensotiti pe un zbor este limitat, serviciul trebuie solicitat la momentul efectuarii rezervarii.

Pentru zborurile domestice din interiorul Suediei sau Danemarca se aplica un tarif special pentru minor neinsotit fara sa se mai adauge alte taxe.

Pentru zborurile internationale se aplica o taxa de 40 EUR/one way.

Articolul publicat caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.

sk

Str. Doctor Felix nr. 57, etaj 1, Bucuresti
Tel: 0314035040