Swiss International Air Lines

Swiss International Air Lines

Swiss International Air Lines AG, compania aeriana nationala a Elvetiei, cu flota sa formata din 77 de aeronave deserveste 76 de destinatii in lume prin hub-ul Zurch si aeroporturile Basel si Geneva.

Ca parte a grupului Lufthansa, si membra a aliantei Star Allianace, obiectivul companiei este de a oferi servicii de calitate pe zborurile ce leaga Elvetia de Europa si celelate tari ale lumii.

In anul 2008 Swiss a transportat 13.47 milioane de pasageri.

Informatii bagaje

Bagajul de cala - zboruri domestice si internationale

First Class Business Class Economy Class Card HON/SEN/Star GOLD Infanti
3 piese x 32 kg 2 piese x 32 kg 1 piesa x 23 kg  + 1 piesa 23kg in Y Class / 32 kg in C class

1 piesa x 23 kg +

 1 carucior complet rabatabil

Bagajul de mana

First Class Business Class Economy Class
2 piese x 8 kg  55 x 40 x 20 cm  2 piese x 8 kg 55 x 40 x 20 cm  1 piesa x 8 kg 55 x 40 x 20 cm

Transportul animalelor de companie

Transportul animalelor pe calea aerului se supune legilor si regulamentelor care difera de la o tara la alta. Rezervarea trebuie facuta in avans, iar la aeroport trebuie prezentate toate documentele originale cerute de companie (import, export, tranzit, documente ce privesc sanatatea, vaccinarile).

In cabina de pasageri pot fi transportati catei si pisici de mici dimensiuni, caini utilitari pentru nevazatori ce trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • sa fie curate, sanatoase, fara miros;
 • sa nu fie gestante;
 • sa nu deranjeze pasagerii;
 • sa cantareasca maxim 8 kg inclusiv cutia de transport;
 • sa fie transportate intr-un container curat, ermetic;
 • dimensiunile maxime ale containerului sa nu depaseasca 115 cm (L+l+i);
 • containerul va fi depozitat sub scaunul pasagerului pe toata durata zborului.

Animalul de companie poate fi transportat la cala, in zona cargo, unde temperatura si presiunea sunt la fel ca in cabina de pasageri. Animalul trebuie sa fie curat, sanatos, fara miros, sa nu fie periculos, sa nu fie gestant. In cusca trebuie sa fie suficienta manacre si apa pentru intreaga durata a zborului. Rezervarea trebuie facuta in avans. Pentru transportul animalelor de companie, Swiss Air percepe o taxa suplimentara.

Pasagerii cu nevoi speciale

Rezervarea trebuie efectuata cu cel putin doua zile inainte de data inceperii calatoriei. Se acorda asistenta speciala in functie de gradul dizabilitatii. Pasagerii cu deficiente de locomotie pot solicita carucior pentru invalizi. Acestea sunt oferite de catre personalul de la sol fara taxa suplimentara. Pasagerii cu astefel de dizabilitati sunt sfatuiti sa se prezinte la check-in cu 90 de minute inainte de zbor.
Daca pasagerii calatoresc cu propriul carucior, la momentul rezervarii trebuie sa comunice dimensiunea si greutatea acestuia; transportul acestora este gratuit. In unele cazuri compania poate solicita certificat medical. Pentru pasagerii cu deficiente de vaz si de auz se ofera servicii de asistenta speciala. Transportul cainilor utilitari in cabina este acceptat fara taxa suplimentara; pasagerii sunt rugati sa comunice acest lucru la momentul efectuarii rezervarii.
Minorii neinsotiti
Serviciile de instire minori in functie de varsta copilului:
 1. 5-11 ani - serviciul este obligatoriu pentru copiii ce calatoresc neinsotiti;
 2. 3-5 ani - nu pot calatori decat daca sunt insotiti de o persoana de cel putin 12 ani; daca persoana insotitoare este tot minor (12-17 ani) atunci ambii vor fi tratati ca minori neinsotiti; daca persoana insotitoare este ruda sau tutore cu varsta de cel putin 16 ani atunci nu este obligatoriu serviciul de insotire; daca sunt insotiti de o persoana peste 18 ani nu mai au nevoie de servciul de insotire minor;
 3. Sub 3 ani nu pot calatori decat insotiti de un adult;
 4. 12-17 ani serviciul este disponibil la cerere dar nu este obligatoriu.
Rezervarea poate fi facuta numai de catre parinte sau tutore sau persoana care il asteapta la destinatie. Acestia trebuie sa se asigure ca minorul detine toate documentele de calatorie necesare. Taxa pentru servicul de insotire poate fi achitata la check-in: 40 EUR pentru zboruri domestice si zboruri directe in Europa; 80 EUR pentru zboruri transfer in Europa, toate zborurile intercontinentale ce incep sau se sfarsesc in Europa; 80 EUR pentru zboruri directe in afara Europei; 100 euro pentru zboruri transfer in afara Europei.
 Articolul publicat are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene.
lx

Aleea Alexandru 9a, Bucuresti
Tel: 0212048426