Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines, compania aeriana nationala a Turciei, a fost fondata in anul 1933. In anul 1947 a operat primul zbor international pe ruta Ankara-Istanbul-Atena. In anul 1986 a avut loc primul zbor catre Orientul Indepartat, catre Singapore. S-a alaturat aliantei Star Alliance in August 2006.

Flota este compusa din 129 de aeronave de tipul Airbus si Boeing.

Informatii bagaje

Bagajul de cala

Clasa Weight Concept Piece Concept
Business Class 30 kg 2 piese x 32 kg
Economy Class 20 kg 2 piese x 23 kg
Comfort 20 kg 2 piese x 23 kg
Infant 10kg + 1 carucior complet rabatabil 1 piesa x 23 kg + 1 carucior complet rabatabil

Bagajul de mana

Clasa Piese Greutate Dimensiuni
Business Class 2 8 kg 23 x 40 x 55 cm
Economy Class 1 8 kg 23 x 40 x 55 cm
Comfort 1 8 kg 23 x 40 x 55 cm

Transportul animalelor de companie

Cainii si pisicile care au certificat valabil de sanatate si vaccinare / permisiune de intrare pentru tara de destinatie pot fi purtate in cabina intr-o cusca proprie. Animalele de companie care nu sunt mentionate mai sus si cainii cum ar fi pitbull terrier american, staffordshire terrier american, bull terrier, staffordshire bull terrier, tosa japonez, dogo argentino, doberman, rottweiller nu vor fi transportate drept animale de companie alaturi de calatori.

  • Pe zborurile Turkish exista restrictii referitoare la cantitatea si speciile animalelor de companie. Pentru aceste motive, este necesara rezervarea pentru a purta astfel de animale în cabina.
  • Transportul animalelor de companie este reglementat de legile fiecarui stat referitoare la transportarea animalelor. Este posibil ca unele state sa nu permita transportul animalelor de companie. Va rugam sa contactati Biroul local de vanzare a biletelor sau de rezervari pentru informatii detaliate.

  • Pentru transportul animalelor de companie se aplica taxe. Taxele se calculeaza in timpul livrarii animalului de companie prin cantarirea animalului de companie impreuna cu cusca sa.

  • Aceste animale de companie sunt acceptate in cutii speciale pentru transportul animalelor cu marimea de 45x35x23 cm si pasagerii trebuie sa puna ei însisi la dispozitie cutia pentru transport.

  • In cazul in care animalul de companie va fi purtat in cabina, greutatea totala a animalului de companie si a cutiei pentru transport nu trebuie s? depaseasca 6 kg.

  • In cazul in care greutatea totala a animalului de companie si a cutiei pentru transport depaseste 6kg, animalul de companie va fi transportat in compartimentul de marfuri.

  • Trebuie sa existe o eticheta pe cutie de transport a animalului de companie care sa identifice atat calatorul cat si animalul de companie.

  • Animalul de companie va fi sanatos, nedaunator, curat si fara miros. Daca se observa orice stare suspicioasa (agitatie, agresivitate, boala etc.), este posibil ca animalul de companie sa nu fie acceptat la bord.

  • Certificatul de sanatate, cel de vaccinare si cardul de identitate al animalului de calatorie vor fi prezentate in timpul procesului de prezentare si se vor pune la dispozitia personalului care efectueaza formalitatile de imbarcare atunci cand sunt solicitate.

  • Cainii utilitari pentru pasagerii nevazatori si fara auz pot fi transportati pe gratis in cabina fara orice cutie pentru transport. Este posibil ca unele state sa nu permita transportul animalelor de companie. Va rugam sa contactati Biroul local de vanzare a biletelor sau de rezervari pentru informatii detaliate.  

Pasagerii cu nevoi speciale

Pasagerii care calatoresc cu scaune cu rotile si targi sunt transferati de la aeronava la terminal si de la terminal la aeronava de o echipa medicala profesionista –Portclinic – care consta in persoane specializate care acorda servicii 24 de ore pe zi.
La cererile dumneavoastra pentru scaune cu rotile se poate raspunde imediat la ghiseele pentru efectuarea formalitatilor de imbarcare de un grup de specialisti.
Este necesar sa informati agentul de rezervari despre solicitarea dumneavoastra atunci cand faceti rezervarea.

Pasagerii bolnavi trebuie sa puna la dispozitie un raport de la aeroport sau de la doctorul lor care sa declare ca nu exista obiectiuni medicale ca acestia sa calatoreasca cu o aeronava. Acest raport nu trebuie sa fie datat cu mai mult de 10 zile inainte de data zborului. Acesta trebuie sa fie scris în limba engleza sau turca.

Pasagerii care au nevoie de ingrijiri speciale in timpul zborului trebuie sa calatoreasca cu un insotitor.

Permisiunea medicala nu este necesara pentru persoanele cu dezabilitati. Acesti pasageri pot calatori fara insotitor, in afara cazurilor in care este necesara asistenta speciala la aeroport, sau in timpul imbarcarii / debarcarii.

Cererile pentru targa vor fi acceptate daca sunt facute cu cel putin 24 de ore inainte de ora programata pentru plecare.

Minorii neinsotiti

Copiii cu varste intre 5 si 12 ani beneficiaza de serviciul de insotire minori. Pentru a calatori neinsotiti este nevoie de o declaratie a parintilor sau tutorelui. Rezervarea trebuie efectuata din timp.

Formularele de declaratie referitoare la minorii neinsotiti trebuie completate la ghiseele de imbarcare si semnate de parinti sau tutore.

Minorii neinsotiti vor fi condusi la aeronava de personalul de imbarcare la ora plecarii.

Parintii sau tutorii trebuie sa stea la aeroport pana cand avionul decoleaza.

Articolul publicat are caracter informativ. Pentru mai multe detalii accesati site-ul companiei aeriene

Turkish Airlines

Aeroportul International Henri Coanda, Bucuresti
Tel 0212042007